1. Vaata "saba"
Kui arbuus on nopitud valminud viljana, on tema "saba" kuivanud, mustjaspruun või must.
2. Otsi kollast kohta
Abuusidel on heledamad kohad - need näitavad, kuidas vili vastu maad oli. Mida kollasem see laik, seda küpsem vili.
3. Vali keskmine, ümar ja terve koorega
Kuigi võiks tunduda, et kõige suurem arbuus on ka kõige parem, tasub valida pigem keskmise suurusega ja ümaram - need peaks magusamad olema. Vaata ka, et ega koorel mingeid täkkeid, pehmeid laike jms. poleks. Vali pigem tuhmi väljanägemisega vili - läikiv arbuus on korjatud liiga vara.
4. Patsuta
Kui arbuus kõlab sõrmenukkidega koputamisel või patsutamisel õõnsalt ja metalselt, on see nopitud pooltoorelt - küpselt viljal on tuhm kõla. Küpsel viljal on ka tugev koor, mis järele ei anna, ka siis kui mõlemast otsast viljale suruda.