Ingveri-meekana

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Mõnus koreapärane kanaroog, mida võib serveerida nii nuudlite kui ka riisiga. 

Kolmele-neljale

500 g kanakintsuliha
2 sl sojakastet
1–2 küüslauguküünt
1 ti riivitud ingverit
1 tl mett
1 väike sibul
2 rohelise sibula vart
1 sl seesamiseemneid

Lõika kanakintsud neljaks või kuueks tükiks. Haki küüslauguküüned peeneks. Riivi ingverijuur. 

Pane kanatükid kaussi, lisa sojakaste, hakitud küüslauk, riivitud ingver ja mesi ning sega kõik korralikult läbi. Pane neljaks tunniks külmkappi maitsestuma. 

Kuumuta grillpann või -plaat mõõdukalt tugeval tulel. Võta kanatükid marinaadist välja ning küpseta 3 minutit ühelt ja 3 minutit teiselt poolt, kuni kana on läbinisti küps. Tõsta kanatükid serveerimisvaagnale ja lase 5 minutit seista. 

Lõika sibul pikuti pooleks ja seejärel ristipidi õhukesteks viiludeks. Lõika roheline sibul õhukesteks viiludeks. Prae sibulaid pannil mõned minutid, sega aeg-ajalt. Lisa kanale ning sega läbi.

Puista peale hakitud roheline sibul ja röstitud seesamiseemned.

Nipid ja soovitused

Kui kasutad gluteenivaba Tamari sojakastet, siis sobib see ka gluteenivaba dieedi korral. 

Rooga saab edukalt valmistada ka vokkpannil või tavalisel praepannil, aga prae liha pannil jaokaupa.

Sarnased artiklid