Juurselleripraad sinepiglasuuriga

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Tervelt küpsetatud juurseller on kaetud Rootsi jõulusingile omase sinepi-riivsaiakattega. Siinse retsepti jaoks otsi poest u 1,5 kg kaaluv terve juurseller. Sobib nii vegetaarlaste lauale lihapraadi asendama või ka liha kõrvale. 

Kaheksale kuni kümnele

1,5 kg kaaluv juurseller
1 sl oliiviõli
0,5 tl soola

Sinepiglasuur:

2 sl Dijoni sinepit
1 sl siirupit
1 muna
1 dl peenelt hakitud peterselli

Peale:
1 dl riivsaia

Kuumuta ahi 175 kraadini.

Koori juurseller, siis lõika juurselleri alumine ots siledaks ja aseta ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soolaga. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 2 tundi, kuni juurseller on läbinisti küps (kontrolli küpsust terava noaga). 

Tõsta ahju temperatuur 225 kraadile.

Sega sinep, siirup, muna ja petersell ühtlaseks. Määri segu juursellerile, puista peale riivsai. Küpseta 225-kraadises kuumas ahjus veel 10 minutit, kuni juurseller on pealt kenasti kuldne. 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid