Täidetud baklažaanid
4 portsjonit
Tarvis läheb:
3 väiksemat baklažaani
1 + 1 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
pisut soola
2 dl keedetud punaseid läätsi
2 dl keedetud kinoad
3 sl hakitud peterselli
2 hakitud tomatit
2 sl kappareid
soola, musta pipart
3 sl hakitud maapähkleid
Tee nii:
1. Poolita baklažaanid ja lõika sisusse ruudustik. Pane baklažaanipooled küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda oliiviõliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
2. Valmista täidis. Kuumuta pannil 1 sl oliiviõli, lisa hakitud sibul ja kuumuta. Kraabi küpsetatud baklažaanidest pisut sisu välja ja pane seegi pannile. Lisa läätsed, kinoa ja petersell ning kuumuta pisut.
3. Lisa hakitud tomat ja kapparid. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Pane baklažaanipoolikutesse täidis ja puista üle hakitud maapähklitega. Serveeri kohe.
Seesamitofu riisiga
4 portsjonit
Tarvis läheb:
400 g tofut
2 sl sojakastet
1 tl tšillihelbeid
3 sl mett
2 sl riisiäädikat (või valget veiniäädikat)
1 sl seesamiõli
pisut musta pipart
2 tl maisitärklist
2 sl seesamiseemneid
1 dl hakitud rohelist sibulat
keedetud riisi
Tee nii:
1. Lõika tofu kuubikuteks.
2. Sega kausis soja, tšillihelbed, mesi, äädikas, seesamiõli ja must pipar. Sega tofutükid marinaadi sisse ja lase vähemalt 15 minutit maitsestuda.
3. Tõsta tofutükid marinaadist küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, keera ringi ja küpseta veel 15 minutit.
4. Kalla ülejäänud marinaad pannile, lisa maisitärklis ja kuumuta vispeldades. Lisa küpsetatud tofutükid, seesamiseemned ja roheline sibul.
5. Serveeri keedetud riisiga.
Allikas: Kodutohtri retseptid