Kasukas ehk kihiline salat

Ingrid Lepp
Kihiline salat. | Juta Kübarsepp

Kihilise kasuka erinevaid variatsioone leiame juba arvukatest käsitsi kirjutatud kokaraamatutest. Proovi seekord värsket ja kerget maitsestamata jogurtiga retsepti!

Neljale

Tarvis läheb: 

2 peeti
4 kartulit
1 porgand
1 peeneks hakitud punane sibul
200 g heeringat
2 peeneks riivitud keedetud muna
200 g majoneesi
100 g maitsestamata jogurtit
soola, pipart

1. Keeda koos koorega peet, kartul ja porgand soolases vees pehmeks. Lase jahtuda ja koori. Riivi jämeda riiviga.
2. Lõika heeringas väikesteks tükkideks. Sega majonees ja jogurt kastmeks, maitsesta soola ning pipraga.
3. Lao peet, kartul, porgand, sibul ja heeringas meelepärases järjekorras kihiti serveerimisnõu(de)sse. Vahepeal vala peale pool kastmest ja lao uued kihid. Lisa ülejäänud kaste ja pane üheks ööks külmkappi seisma.
4. Enne serveerimist kata kasukas riivitud munaga.

NIPP: Saad pidulikuma salati, kui kasutad heeringa asemel graavilõhet.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid