Tarvis läheb:
300 g puuvilju (virsikud, marjad, melon, maasikad, vms)
1 pudel vahuveini
3 sl suhkrut
20 g želatiini
3 sl sidruni- või laimimahla
Tükelda puuviljad ja pane kaussi.
Pane želatiin vähese veega paisuma. Kalla paisunud želatiinile pisut vahuveini peale ja sulata nõrgal kuumusel pidevalt segades.
Vala ülejäänud vahuvein puuviljatükkidele, lisa suhkur ja sidrunimahl ning sulatatud želatiin.
Sega, pane kaussidesse või klaasidesse ning pane tarduma.
Serveeri koos jäätise või vanillikastmega.
NB! Väskest kiivist tuleb enne tarretises kasutamist teha kompott, sest värske kiivi sisaldab neid aineid , mis ei lase želatiinil tarretuda.
Kerge magustoit: puuvilja-vahuveini tarretis
Vahest võib endale lubada kergemat puuviljast pakatavat magustoitu.