Tainas:
70 g nisujahu
¼ tl soola
90 ml piima
20 ml õli
30 g suhkrut
6 munavalget
55 g suhkrut
Kreem:
300 g kohupiima
300 g mascarpone’t
75 g vahukoort
90 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 apelsini riivitud koor
Pohlaželee:
200 g külmutatud pohlasid
40 g mett
25 g suhkrut
5 g pektiini
2 lehte želatiini
Kata küpsetusplaat silikoonmati või küpsetuspaberiga.
Sega omavahel nisujahu, sool, piim, õli ja 30 g suhkrut.
Vahusta munavalged 55 g suhkruga pehmeks, kuid kuju hoidvaks kohevaks vahuks.
Sega munavalge jahu-piimaseguga ettevaatlikult ühtlaseks ja määri ahjuplaadile umbes 30 x 30 cm suuruseks ruuduks.
Küpseta 150 kraadi juures 12 minutit. Lase jahtuda. Keera biskviit ümber küpsetuspaberile ning eemalda biskviidi küljest paber või silikoonmatt. Nüüd keera biskviit veel kord ümber – nii jääb rulli keerates valgem pool väljapoole.
Paisuta želatiinilehed külmas vees.
Pane pohlad ja mesi kastrulisse ning soojenda madalal temperatuuril, kuni pohlad on umbes 30 kraadini jõudnud, seejärel lisa suhkru ja pektiini segu. Kui lisad pektiinisegu liiga sooja või liiga külma segusse, ei lahustu see hästi ja võib tükki minna. Kuumuta segu pidevalt segades keemiseni.
Pigista želatiinist üleliigne vesi välja ja lahusta želatiin soojas marjasegus. Püreesta saumikseriga ja jahuta enne kasutamist.
Valmista kreem: pane kohupiim, mascarpone, vahukoor, suhkur ja vanillisuhkur vahustamisnõusse ning lisa apelsinikoor. Vahusta tugevaks vahuks.
Määri pohlaželee ühtlase kihina biskviidile. Selle peale määri ⅔ kohupiimakreemist ja keera biskviit rulli.
Kaunista pealt ülejäänud kohupiimakreemiga.