Kuumutamata pasha - seda teeme lihavõtteks!

Pille Petersoo
Lihavõtted ja pasha on lahutamatud. | Juta Kübarsepp

Mida rammusam kohupiim, seda maitsvam pasha. Munaga pasha on siidisem. Pistaatsiapähklid võid asendada mandlitega, kuivatatud jõhvikad rosinatega – aga rohelised pähklid ja punased jõhvikad teevad pasha kaunilt värvikirevaks! Jagub umbes 8–10 sööjale.

Tarvis läheb:

100 g pehmet võid
1 dl suhkrut
500 g toasooja kohupiima
1–2 sl sidrunimahla
1 muna
1 kuhjaga tl vanillisuhkrut
4 sl hakitud pistaatsiapähkleid
100 g kuivatatud jõhvikaid
200 ml 35% rõõska koort

Vahusta pehme või suhkruga kreemjaks. Lisa toasoe ja eelnevalt läbimikserdatud kohupiim, muna ja maitseained. Sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor.

Tõsta segu marliga vooderdatud pashavormi nõrguma, pane soovi korral peale surutis. Hoia jahedas.
Järgmisel päeval kummuta pasha vaagnale, eemalda marli ja kaunista nt füüsalite ja pistaatsiapähklipuruga.

Sarnased artiklid