Banaanileiva valmistamiseks läheb vaja:
2 muna
90 g toiduõli
115 g mett
120 g Valio PROfeel banaani proteiinijogurtijooki
1 tl vanilliekstrakti
200 g kahvliga purustatud banaani
100 g täisteraspeltajahu
60 g nisujahu
1 tl kaneeli
1 tl soodat
0,75 tl soola
4 tl röstitud sarapuupähklipuru
Taigna valmistamiseks sega munad, toiduõli ja mesi ning lisa massile Valio PROfeel banaani proteiinijogurtijook, purustatud banaanid ja vanilliekstrakt. Seejärel sega omavahel kuivained (jahud, sooda, sool, kaneel ja pähklipuru) ning lisa segu taignale.
Vooderda piklik leivavorm küpsetuspaberiga ja täida see taignaga. Küpseta leiba 170-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni leib on ilus kuldpruun. Lase leival enne serveerimist pisut jahtuda ning kui soovid eriti efektset tulemust, valmista banaanileiva kõrvale ka luksuslik banaanimääre.
Selleks kuumuta pannil 30 grammi võid ja 2 teelusikat tumedat Muscovado suhkrut ning lisa sellele umbes sentimeetrisuurusteks kuubikuteks tükeldatud 1 banaan. Kuumuta banaanitükke seni, kuni need on pehmenenud ja ühtlaselt suhkru-või seguga kaetud.