Maitsvat varssellerist – nuudlid rohke sellergia

Pille Petersoo
Varsseller sobib kalorivaese toiduna kaalulangetajatele. Köögivili sisaldab vajalikke vitamiine ja mineraalaineid | Shutterstock

Lihtne ja kiire roog taimetoidu austajatele. 

Praetud nuudlid rohke selleriga

Tarvis läheb
 

200–250 g peenikesi nuudleid (nt 1 pakk Thai-Choice’i traditsioonilisi nuudleid)
2 sl õli
0,5 väiksemat hiina kapsast
3 krõmpsu sellerivart
1 suur valge sibul

Kaste:

4 sl heledat sojakastet
2 sl austrikastet
1 sl suhkrut
2–3 hakitud või riivitud küüslauguküünt
2 tl riivitud ingverijuurt
julgelt jahvatatud valget pipart

Tee nii:

Sega väikeses kausis kastmeained omavahel.

Pane nuudlid keevasse vette ja keeda vastavalt pakendi juhistele. Kui nuudlid on valmis, siis loputa kergelt külma vee all ning nõruta hoolega. Soovi korral tilguta peale veidi seesamiõli ja sega läbi.

Lõika hiina kapsas peenikesteks ribadeks. Pese ja kuivata sellerivarred ning lõika kerge nurga all õhukesteks viiludeks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Kuumuta 2 sl õli suurel praepannil või vokkpannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa viilutatud sibul ja seller ning prae segades 3–4 minutit, kuni sibul on klaasjas. Lisa kapsaribad ning kuumuta läbi (umbes minut aega). Lisa eelnevalt keedetud ja nõrutatud nuudlid, seejärel lisa kaste. Sega korralikult läbi ning prae umbes 2 minutit, kuni nuudlid on läbi kuumutatud.
Serveeri kohe.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid