Praetud nuudlid rohke selleriga
Tarvis läheb
200–250 g peenikesi nuudleid (nt 1 pakk Thai-Choice’i traditsioonilisi nuudleid)
2 sl õli
0,5 väiksemat hiina kapsast
3 krõmpsu sellerivart
1 suur valge sibul
Kaste:
4 sl heledat sojakastet
2 sl austrikastet
1 sl suhkrut
2–3 hakitud või riivitud küüslauguküünt
2 tl riivitud ingverijuurt
julgelt jahvatatud valget pipart
Tee nii:
Sega väikeses kausis kastmeained omavahel.
Pane nuudlid keevasse vette ja keeda vastavalt pakendi juhistele. Kui nuudlid on valmis, siis loputa kergelt külma vee all ning nõruta hoolega. Soovi korral tilguta peale veidi seesamiõli ja sega läbi.
Lõika hiina kapsas peenikesteks ribadeks. Pese ja kuivata sellerivarred ning lõika kerge nurga all õhukesteks viiludeks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Kuumuta 2 sl õli suurel praepannil või vokkpannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa viilutatud sibul ja seller ning prae segades 3–4 minutit, kuni sibul on klaasjas. Lisa kapsaribad ning kuumuta läbi (umbes minut aega). Lisa eelnevalt keedetud ja nõrutatud nuudlid, seejärel lisa kaste. Sega korralikult läbi ning prae umbes 2 minutit, kuni nuudlid on läbi kuumutatud.
Serveeri kohe.