Martsipani-tikrikook

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Selles koogis on ühendatud hapukate tikrite ja magusate martsipaniträpsude kooslus ja kontrast.

Umbes 20 koogitükki

4 suurt muna
200 g suhkrut
u 200 g martsipani
250 g nisujahu (u 4 dl)
näpuotsaga soola

Peale:
200 g puhastatud tikreid
pärlsuhkrut
u 50 g külma võid

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.

Riivi martsipanimass jämedalt või näpista väiksemateks tükkideks, lisa muna-suhkruvahule. Lisa jahu ja noaotsatäis soola, sega hoolega. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga üle puistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile (25 x 35 cm).

Puista peale puhastatud tikrid, raputa pärlsuhkrut. Kõige peale aseta natuke võitükikesi.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on valmis. Lase koogil enne serveerimist jahtuda, kuna martsipanikooki on siis lihtsam tükeldada. 

Soovi korral paku kooki koos vanillikastmega. 

Sarnased artiklid