1 kg kartuleid
5 dl odrakruupi
umbes 1,5 l vett
4 sl toasooja võid
soola
Lisand
200 g suitsupeekonit
1 sibul
õli
Pane kruubid eelmisel päeval rohke veega ligunema.
Lõika kooritud kartulid viiludeks, pane paksu põhjaga potti. Lisa soola, kuivaks nõrutatud kruubid ja 7–8 dl kuuma vett. Lase keema tõusta ning vähenda siis kuumust, nii et vee pind vaevalt väreleb.
Lisa vahepeal vajadust mööda keeva vett, kuid ära putru sega. Lase pudrul paar tundi podiseda, kuni kruubid on pehmed.
Lisa või, sega põhjalikult läbi, maitsesta vajaduse korral soolaga ning tambi ühtlaseks massiks.
Lisandiks võid praadida tükeldatud suitsupeekonit ja sibulat. Serveerides tõsta taldrikule putru ning puista peale peekonitükke ja sibulat.