Mündi-suhkruhernesupp

Pille Petersoo
Juta Kübarsepp

Värske münt ja suhkruherned on imetabane kooslus. Siin kohtuvad need ühes toredas supis, mida võib serveerida nii kuumalt kui ka külmalt. 

Neljale kuni kuuele

600 g suhkruherneid
200 g kartulit
1,2 liitrit köögivilja- või kanapuljongit
1 suur hakitud sibul
suur peotäis värskeid mündilehti
soola ja musta pipart

 

Kuumuta suures potis puljong keemiseni. Lisa suhkruherned, viilutatud kartul, hakitud sibul ja suurem osa mündilehtedest. Maitsesta soola-pipraga. 

Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel 15–20 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Timmi maitse soola-pipraga parajaks. 

Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda, siis püreesta kannmikseris või saumikseri abil ühtlaseks. Sega juurde veidi peeneks hakitud münti.

Serveeri kohe külma supina või soojenda uuesti enne serveerimist. 

 

Nipid ja soovitused:

Kui kasutad köögiviljapuljongit, sobib supp ka veganitele ja vegetaarlastele. 

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid