Oma retseptidesse erinevaid juurvilju peita armastav blogija eelistab ka võileibade valmistamisel kasutada pagaritooteid, mille koostises on jahukogust vähendatud ning see asendatud juurikatega nagu porgand, peet, kikerherned ja bataat. Tervislikum alternatiiv vähema jahu ja rohkemate juurikatega on blogija sõnul igati turvaline valik ka neile, kes igapäevaselt oma toitumist hoolega jälgivad.
Taimre sõnul tuleb võileibade valmistamisel jälgida ka seda, mida saiale või leivale katteks lisada. Lisandite hulgas peaks kindlasti olema midagi valgu- ja rasvarikast – nii kerkib kohe ka söögi toiteväärtus.
Vii oma hommikusöök uuele tasemele ning katseta Paljas Porgandi kahte imelihtsat, tervislikku ja imemaitsvat võileivaretsepti koduse heeringa ning eksootilise papaiaga.
TEISTMOODI HEERINGA PALALEIVAKE
„Kasvasin üles leivaga, mida katab heeringas, hapukoor ja roheline sibul – ajatu klassika. Vürtsi juurde lisamiseks katsetasin uutmoodi kooslust, mis viib keele alla. Tunnistan üles, et pistsin ise kaks sellist silmagi pilgutamata pintslisse. Pane kõik lisandid soovitud järjekorras röstitud palaleivale, lisa näputäis soola ja valmis see ongi,“ kommenteeris Taimre.
Vaja läheb:
1 täistera palaleivake kikerherne ja porgandiga
½ õuna
70 g marineeritud heeringat
30 g skyri/hapukoort või taimset hapukoort
20 g kalamarja
1 spl hakitud rohelist sibulat
„Võileib ei pea alati soolane olema, seega lisasin ma sellele oma lemmiku papaia, mis viib rännakule eksootilistesse paikadesse. Võiku valmistamiseks tuleb vaid röstida sai, määrida peale pähklivõid, puistata peale soola, lisada papaiatükid ja kakaonibsid. Ärge kartke soola – proovige ja mõistate, et pole magusat ilma soolaseta,“ soovitas Taimre.
Vaja läheb:
1 Juurikasai peedi ja pastinaagiga
40 g papaiat
20 g maapähkli-/mandli/india pähkli võid
3 g kakaonibse