Salatisigur | Mõrkjad, aga tervislikud
Kaja Kurg
Salatsiguri juurviljad ajatatud peakestega. Salatsigurit süüakse tavaliselt toorelt, aga temast saab teha ka sooja rooga. | Shutterstock

Salatsiguri saagiks on ajatamisel saadud peakesed.

Harilikul siguril (Cichorium intybus) on kaks toredat teisendit: juursigur (var. sativum) ja salatsigur (var. foliosum). Juursiguri juurikast saab teha kohvi ja krõpse, salatsigur on aga väärtuslik lehtköögivili, mida tuleb saagi saamiseks pimedas ajatada.

Edasi lugemiseks

Kodus.ee tellimus annab ligipääsu kogu kodus.ee veebilehe tasulisele sisule, sh sinna valitud ajakirjade Kodutohter, Tehnikamaailm, Kodu & Aed, Minu Aed, Jõulud, Diivan, TM Kodu & Ehitus lugudele ning muudele Ühinenud Ajakirjade väljaannete materjalidele ning kodus.ee lisalugudele.
Veebilehe sisu on paberväljaannetest eraldiseisev ning kehtiv paberväljaande tellimus ei anna ligipääsu kodus.ee lehele. Paberväljaande saab tellida veebilehelt ajakirjad.ee, kodus.ee tellimuse vormistamiseks vajuta nupule "Kodus.ee tellimus".

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid