Taimed lauale: lihtne nõgesesupp

kodus.ee
Nõgesesupp | Shutterstock

Varasuvi on värskete taimede aeg - miks mitte tuua toidulauale ka nõgeseid ja valmistada neist üks maitsev supp, nagu õpetab Lilian Issako raamatus "Köögiviljad ja maitsetaimed".

Tarvis läheb:

500 grammi (pool kilo) kartuleid

250 grammi noori nõgeseid

50 grammi võid

Liiter kanapuljongit

5 supilusikatäit hapukoort

Soola ja pipart

Valmistamine:

Koori kartulid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pese nõgesed ja kasuta toiduks vaid ladvaosa, lõika see tükkideks ja hauta võis. Keeda kartuleid puljongis kümme minutit, lisa võis hautatud nõgesed ja keeda veel kümme minutit. Maitsesta soola ja pipraga ja lisa hapukoor. Head isu!

Sarnased artiklid