Umbes 20 koogitükki
4 suurt muna
200 g suhkrut
u 200 g martsipani
250 g nisujahu (u 4 dl)
näpuotsaga soola
Peale:
200 g puhastatud tikreid
pärlsuhkrut
u 50 g külma võid
Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks.
Riivi martsipanimass jämedalt või näpista väiksemateks tükkideks, lisa muna-suhkruvahule. Lisa jahu ja noaotsatäis soola, sega hoolega. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga üle puistatud või küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile (25 x 35 cm).
Puista peale puhastatud tikrid, raputa pärlsuhkrut. Kõige peale aseta natuke võitükikesi.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on valmis. Lase koogil enne serveerimist jahtuda, kuna martsipanikooki on siis lihtsam tükeldada.
Soovi korral paku kooki koos vanillikastmega.