Kogustest piisab 2–3 sööjale. Kui oled harjunud hommikuputru ainult piima või ainult veega keetma, siis võid ka nii teha.
Tagasihoidlik helbepuder on taas popiks saamas ja seda ka väljaspool kodukööke. Maailmas võib pudrukohvikute menüüst leida näiteks estragonisuhkru, pirni ja röstitud sarapuupähklitega serveeritud pruuni riisi pudru, karamellikastme, röstitud mandlite ja õunaga serveeritud kaerahelbepudru või apelsini-sidrunikompoti, kohupiimakreemi ja karamellistatud kreeka pähklitega serveeritud rukki-nisuhelbepudru. Isuäratav, kas pole?
Kaerahelbepuder praetud õuntega
Tarvis läheb:
2,5 dl vett
2,5 dl piima
2,5 dl täisterakaerahelbeid
soovi korral 1–2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
noaotsaga muskaatpähklit
noaotsaga soola
Sega kõik ained pudrupotis ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Hauta putru keskmisel kuumusel 7–8 minutit, kuni puder on valmis. Sega aeg-ajalt.
Praetud õunad:
2 suurt krõmpsu õuna
2 sl võid
0,5 tl kaneeli
noaotsaga muskaatpähklit
2 sl sidrunimahla
Koori õunad, eemalda südamik ja lõika sektoriteks.
Kuumuta väiksemal pannil või, lisa õunad ja prae õrnalt segades paar minutit. Lisa kaneel ja muskaatpähkel, seejärel kuumuta veel 5–6 minutit.
Lisa sidrunimahl, kuumuta minut aega.
Spelta- või kaerahelbepuder banaani ja pähklitega
Tarvis läheb:
2,5 dl vett
2,5 dl piima
2,5 dl täisterakaera- või speltahelbeid
1 küps banaan (suru kahvliga katki)
noaotsaga soola
Serveerimiseks:
4 sl hakitud kreeka pähkleid
viilutatud banaani
vahtrasiirupit või mett
Sega kõik ained pudrupotis ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Hauta putru keskmisel kuumusel 7–8 minutit aeg-ajalt segades, kuni puder on valmis.
Sega valmis pudru hulka hakitud pähklid ning jaota puder kaussidesse. Kaunista viilutatud banaani ja vahtrasiirupi või meega.
Rukkihelbepuder seesamiseemnetega
Tarvis läheb:
5 dl vett
2,5 dl rukkihelbeid
0,25 tl soola
1 sl võid
1–2 sl röstitud seesamiseemneid
maitse järgi mett või vahtrasiirupit
Pane rukkihelbed, vesi, sool ja või pudrupotti ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase pudrul tasasel tulel 6–8 minutit haududa.
Sega juurde seesamiseemned, maitsesta mee või vahtrasiirupiga.
Serveeri nt pohlamoosiga.
Retseptid: Pille Petersoo