Suitsulõhepannkoogid krehvtise hapukoorekastmega

Pille Petersoo
Pannkooke sobib igal ajal süüa. | Shutterstock

Rohke tilli ja külmsuitsulõhega pannkoogid sobivad hästi nii eelroaks kui ka nädalavahetuse hommikusöögiks.

Pannkoogid:

225 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
2 suurt muna
1,5 dl piima
1,5 dl petti, keefirit või hapupiima
100 – 150 g külmsuitsulõhet
väike kimp värsket tilli
1 sl õli
musta pipart

Praadimiseks võid ja õli

Kaste:

200 g paksemat hapukoort
2 tl riivitud mädarõigast
1 sidruni riivitud koor

Valmista pannkoogid. Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi. Sega, tee keskele süvend. Klopi piim, munad ja hapupiim vispliga ühtlaseks, siis vala pool jahukuhja keskele süvendisse. Sega puulusikaga tasakesi, kuni vedelik on jahuseguga segunenud. Lisa vähehaaval ülejäänud piima-munasegu, kuni saad ühtlase taina. 

Sega juurde tükeldatud suitsulõhe, hakitud till ja õli. Maitsesta rohke musta pipraga. Pane tainas umbes 20 minutiks kõrvale. 

Kuumuta suur praepann keskmisel kuumusel, seejärel pintselda kergelt õliga. 
Tõsta väikese kulbiga pannkoogisegu pannile. Prae umbes 3 minutit, kuni pannkoogi pinnale ilmuvad väikesed mullid; siis keera teistpidi ja prae ka teiselt poolt kuldseks (umbes 2 minutit). 

Tõsta valmis pannkoogid soojendatud taldrikule ootama. 
(Kui soovid, võid pannkoogid siinkohal maha jahutada, eraldada küpsetuspaberitükiga, keerata toidukilesse ja siis fooliumisse ning kuni 1 kuuks sügavkülma panna.) 
Serveeri soojalt või külmalt. 

Kõrvale paku riivitud mädarõika ja sidrunikoorega maitsestatud hapukoort. 

Sarnased artiklid