5 kodust nippi toiduainete säilitamiseks

kodus.ee
toiduained, purgid
Hoia kuivaineid õhukindlalt suletuna | Shutterstock

Igapäevaelus kipuvad vahel lihtsad asjad ununema - tuletame meelde mõned kodused nipid ning ärme lase toidu raisku minna!

Purki puhas lusikas

Kui torkame moosipurki juba eelnevalt võiga määrdunud noa, letšosse hapukoorese lusika, satub sinna baktereid ning purgis sisalduv kraam võib kergemini hallitama minna. 

Mahl külmkappi tagasi

Mahlapakid-pudelid tuleks pärast joogi klaasi valamist kohe tagasi külmkappi tõsta, kuna toasoojas riknevad need kiiremini. 

Hommikusöögihelbed õhukindlalt suletuks

Kui hommikusöögihelveste pakk jääb avatuna vedelema, muudab juurde pääsenud õhk need pikapeale pehmeks ja kleepuvaks. Kes tahab mõnusalt krõmpsuvat hommikusööki säilitada, sel tuleks helbepakk klõpsuga sulgeda või siis valada need nt. suletavasse purki.

Jahu jms. kuivaineid ei tasu jätta kaua avatuks ja kasutamata

Kui kuivainekappi poolik jahukott pikaks ajaks irvakile vedelema jääb, võib sealt ühel päeval avastada elava ja mitte kõige meeldivama üllatuse kahjurite näol. Niisiis: tarvita toode ettenähtud "parim enne" jooksul ära ning hoia seda korralikult suletuna!

Ülejäägid korralikult pakituna külmikusse

Kui toitu üle jääb, tuleks see kõigepealt korralikult pakendada (näiteks fooliumiga kaetuna või kaanega suletuna vastavasse nõusse, vahapaberisse vms) ning alles siis külmikusse panna: nii ei kuiva see ära ega võta juurde muid lõhnu.

 

Sarnased artiklid