"Väga mõnus kooslus on kõrvits ning salvei nagu allpoololevas pirukas. Nõuanne aga nendele, kes kitsejuustu tõepoolest ei armasta - kasutage selle asemel riivitud parmesani või Västerbottensost juustu," kõlab MerMeri perenaise soovitus.
Kõrvitsa ja kitsejuustu pirukas
Põhi:
3 dl (180 g) jahu
75 g võid
3 spl külma vett
Täidis:
400g kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvitsat
15-20 salveilehte
50 g võid
2 spl oliiviõli
1dl purustatud mandleid
Ühe sidruni riivitud koor
150 g pehmet kitsejuustu
2 muna
2dl vahukoort
Maitsestamiseks pipart ja soola
Valmistamine:
Põhjaks näpi koostisained või lase seda köögikombainil teha ühtlaseks taignaks. Jaga tainas ühtlaselt ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtele. Mina kasutasin 25 cm läbimõõduga vormi. Aseta külmkappi ootele. Täidiseks lõika kooritud ja seemnetest puhastatud kõrvits väikseteks tükkideks. Küpseta kõrvitsat võis ja oliiviõlis keskmisel kuumusel, kuni tükid on parajalt pehmed ( nii et hambatikk vabalt torgates sisse läheb ). Lisa pannile hakitud salveilehed, sidrunikoor ja purustatud mandel. Maitsesta soola ja pipraga, Prae veel mõned minutid. Vala sisu külmast võetud pirukapõhjale. Vahusta omavahel munad ja vahukoor. Viiluta kitsejuust umbes cm paksusteks viiludeks. Jaga täidisele ja vala peale munasegu. Küpseta pirukat 220 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Kaunista salveilehtedega ja serveeri koos meelepärase salatiga.