Tarvis läheb:
6 õuna
½ dl näiteks Billington’s rafineerimata suhkrut
2 dl kuivatatud rosinaid, jõhvikaid
1 tl kaneeli
1 sl mett
1 sl võid
Veidi demerara suhkrut, mida sobib tänu aroomile ja krõmpsuvale struktuurile puistata ahjuõunetele peale.
Teeni nii:
Pese õunad ja uurista välja õunasüdamed. Sega kaneel ja suhkur. Pane õunad ahjuvormi , tõsta lusikaga südameauku rosinaid ja jõhvikaid, tõsta peale kaneeli-suhkrusegu ja täida auk ääreni rosinate ja jõhvikatega.
Nõruruta peale mesi ja pane väikesed võitükid õuntele. Küpseta õunu 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni õunad on pehmed. Kasta õunu vahepeal tilga vee ja ahjunõu põhja valgunud kastmega
Puista ahjust tulnud õuntele peale Billington’s demerara krõmpsuvat suhkrut. Serveeri koos jäätise või vanillikastmega.