Ära unusta suvikõrvitsa õisi!

Kaja Kurg
Shutterstock

Suvikõrvitsa vilju kööki tuues nopi kaasa ka õisi, sest krõbedas paneeringus magusad suvikõrvitsaõied viivad keele alla! 

Emasõitel on õie all juba tilluke viljabeebi, isasõied on pika peenikese varre otsas. Seda on kasulik teada juhuks, kui tahad jätta emasõied viljadeks paisuma.

Suvikõrvitsate – rullkõrvitsa ehk kabatšoki ja taldrikkõrvitsa ehk patissoni – vilju nopi noorelt (15–25 cm pikkusena), siis on nad kõige hõrgumad. Tõelised gurmaanid eelistavad selliseid viljahakatisi, mille otsast pole õiski veel jõudnud pudeneda.

Noorte hõrgumaitseliste viljade saamiseks tuleb neid sageli koristada. Mida tihedamalt nopid, seda rohkem taim õitseb ja vilju kasvatab.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid