Esimese toiduna tehti aurutatud riisist kana-pannirooga.
Selleks läheb vaja:
*kanafileed
*Baltix aurutatud riisi
*kompott ananassi
*pool sibulat
*natukene tomatipastat
*soola ja pipart
Tee nii:
*Haki sibul
*Keeda riis. Samal ajal prae ära kanafilee koos tükeldatud sibulaga.
*Lisa pannile juurde ananass ja keedetud riis. Et toit mahlasem tuleks, lisa ananassikompotist järgi jäänud vedelik toidu sisse.
*Lisa segule juurde veidi tomatipastat ja soola- pipart. Sega kõik kokku
Nii saad väga maitsva ja toitva õhtusöögi. Loomulikult võib selle toidu puhul lasta fantaasial lennata. Võib ju sisse panna näiteks porgandit või brokkolit. Ole loominguline
Kuna aurutatud riisi jäi väga palju üle, sai sellest veel teha ka riisisalatit.
Selle riisisalati nimi võiks olla midagi sellist, et pane salati sisse kõike, mis sul külmpapis leidub.
Seekord läksid riisisalati sisse järgmised koostisosad:
*keedetud riis
*2 muna
*suitsukana
*pool kollast paprikat
*natukene juustu
*ananassi
*hapukoor
*majonees
*maitsestamiseks sool ja pipar
Sega kõik koostisosad kokku ja maitsev salat ongi valmis.
„Salat tuli väga hea ja mahlane. Eriti meeldis minu perele see, et sees oli suitsukana ja ananass. Ise jäin mõtlema, et salatis sobiks kasutada ananassi asemel ka konservvirsikuid, sest virsikud ja suitsukana sobivad imehästi kokku. Sellist salatit teen suve jooksul kindlasti veel, kuna tegemist on kerge suutäiega. Veel sobib selline salat ka grilli juurde, eriti kui grillida kana.“
Aurutatud riisist tehti veel kapsa-riisi hakklihahautist.
Tarvis läheb:
*750 g segahakkliha
*500 g porgandit
*1kg kapsast
*1 sibul
*250 g riisi
*500 ml vett
*1 tl kuivatatud ingverit
*soola ja musta pipart
*ürte
*õli
*2 küüslauguküünt
Tee nii:
*Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Ribasta kapsas. Haki sibul ja küüslauk.
*Pruunista poti põhjas õlis hakkliha. Lisa sibul ja küüslauk, prae veidi. Lisa porgand, kapsas ja riis.
*Kalla peale kuum vesi ning hauta köögiviljad ja riis vaiksel kuumusel kaane all koos pehmeks. Vajadusel lisa vett.
*Maitsesta soola, pipra, ingveri ja meelepäraste ürtidega.
Hautise kõrvale sobib hästi peedisalat.
SOOVITUS! Hakkliha võib pruunistada ka eraldi, et see siis roale lõppfaasis otse pannilt juurde lisada.
Baltix pikateraline riis
Mulle meeldivad riisisalatid, sest neid on suhteliselt mugav teha. Ei pea nii palju komponente hakkima. Eriti meelib mulle riisisalatite puhul kasutada kotikestes riisi. Pole hirmu, et riis kõrbeb põhja. Üks minu lemmikuid on riisi-suitsukalasalat. Tegemist on mõnusa soolase suutäiega.
Riisi-suitsukalasalat
Tarvis läheb:
* 1 kotike Baltixi pikateralist riisi
* 1 suurem suitsukala (Hõbeheik või Skumbria)
* 1 suurem hapu õun
* 1 punane sibul
* 2 muna
* 1 pakk hapukoort
* majoneesi
* soola, pipart
Tee nii:
*Keeda kotikeses riis pehmeks, jahuta maha.
*Keeda munad, jahuda.
*Haki sibul, õun ja munad.
*Puhasta ja tükelda suitsukala.
*Sega kõik komponendid kokku. Lisa majoneesi ja hapukoore kaste. Maitsesta soola ja pipraga.
Hirsihelbed
Hirsihelvestest saab valmistada põneva pudru.
Hirsihelbepuder banaani ja rosinatega
Vaja läheb:
*Hirsihelbeid
*Banaani
*Peotäis sultan rosinaid
*Piima
*Võid
*Soola
Tee nii:
*Pane pott natukese veega tulele ja tükelda sinna sisse banaan. Viska sisse ka rosinad. Lase paar minutit keeda.
*Lisa potti ka piim. Kui piim hakkab juba keema tõusma, vähenda kuumust ja lisa hirsihelbed.
*Sega putru, et see põhja ei kõrbeks.
*Kui puder on paksenenud, lisa sisse suur tükk võid.
*Lase pudrul 5 minutit kaane all haududa.
„Naudi hirsihelbe-banaani putru meelepärase moosiga. Meie perele meeldib seda putru süüa vaarikamoosiga.“
Riivsai
Riivsaia kasutati rabarberikoogi valmistamiseks. Riivsai ei lase koogipõhjal liialt pehmeks muutuda.
Rabarberikook
Tavamõõdus ahjuplaaditäieks läheb vaja:
Põhi:
*150g suhkrut
*300g võid
*450g jahu
*3spl külma vett
*4 500 grammist rabarberit
*riivsaia
*jahvatatud kaneeli
*suhkrut
Biskviitkate:
*6 muna
*6 spl suhkrut
*4 spl jahu
*2 spl tärklist
Tee nii:
*Koogipõhja tarvis sega köögikombainis suhkur, või ja jahu. Lisa segamise käigus külm vesi.
*Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Torka taigen kahvliga auklikuks (siis ei kerki see küpsetamisel üles).
*Küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit. Taigen peab olema õrnalt pruunikas.
*Puista küpsenud koogipõhjale peale riivsai. Kata põhi riivsaiaga korralikult.
*Puista peale tükeldatud rabarberid.
*Küpseta ahjus umbes 10 minutit.
*Võta kook ahjust välja ja suru rabarberi tükid kahvliga katki. Puista peale kaneeli ja suhkrut.
*Valmista biskviittainas. Selleks vahusta toasoojad munad ja suhkur. Vaht peab olema hele ja tihke.
*Sega jahu ja tärklis ning lisa segu aegamisi vahule.
*Kata kook biskviittainaga ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
*Puista jahtunud koogi peale tuhksuhkur.
Vaata ka teisi Baltixi tooteid SIIT.