Juustu-šokolaadikook

kodus.ee
Mida kvaliteetsem šokolaad, seda väiksemas koguses teda mõnusa rahulolutunde saavutamiseks vajame. | Shutterstock

Šokolaad on eriti soe, meeleline ja häid emotsioone tekitav dessert. Olgu tema teaduslikult tõestatud kasulikkusega kuidas on – igal juhul teevad positiivsed emotsioonid meile head, vähemasti kuniks neid magusast ammutades mõistlikku piiri peame.

Juustu-šokolaadikook

200 g küpsiseid Digestive  
100 g sulatatud võid
2 sl suhkruta kakaopulbrit
200 g toorjuustu (näiteks mascarpone)
3 muna
3 sl suhkrut
2 sl vanillikastmepulbrit
200 g hapukoort
200 g vesivannil sulatatud tumedat šokolaadi

Marjakaste

200 g külmutatud maasikaid
50 g suhkrut
200 g vaarikamoosi 

Serveerimiseks

vanillijäätist

 

Aseta koogivormi põhjale küpsetuspaber ning määri vorm võiga.

Purusta küpsised ja sega koos kakao ning võiga läbi. Suru küpsisesegu näppudega ühtlaselt vormi põhja.

Vahusta mikseriga toorjuust, munad ning suhkur. Vahustamist jätkates lisa hapukoor ning vanillikastmepulber. Kõige viimasena lisa sulatatud šokolaad.

Kalla täidis koogipõhjale ning küpseta 180° juures 30 minutit.

Lase koogil täiesti maha jahtuda.

Püreeri pooleldi sulanud maasikad saumikseriga, lisa suhkur. Sega juurde vaarikamoos.

Serveeri kook marjakastme ja vanillijäätisega.

Retsepti autor Anneli Viik. 

Sarnased artiklid