Kaer teeb kõhu korda ja näo ilusaks! Proovi kaera-õuna pannkooke

kodus.ee
Kaer sisaldab mitmeid kasulikke mineraalaineid ning eriti ohtralt B-vitamiine, magneesiumit, mangaani ja fosforit. | Shutterstock

Algupäraselt Lähis-Idast pärinevat kaera on siinmail kasvatatud tuhandeid aastaid. Paljudele on hommikune kaerahelbepuder sama oluline kui kohvikruus. Kaer rahustab ja täidab kõhtu, aeglustab rasvade ja suhkru imendumist, tasakaalustab veresuhkrut ning aitab ära hoida jämesoolekasvajaid.

 

Kaer sisaldab mitmeid kasulikke mineraalaineid ning eriti ohtralt B-vitamiine, magneesiumit, mangaani ja fosforit ning flavonoidide hulka kuuluvat ühendit aveniini, mis mõjub kesknärvisüsteemile rahustavalt. Välispidiselt on kaera kasutatud kuiva ja ärritunud naha hoolduseks.
 

Kaera-õuna pannkoogid

4 portsjonit

Tarvis läheb:

2 muna

2 dl kaerapiima

1 sl õli

2 dl jahu

1 dl kaerahelbeid

1 tl küpsetuspulbrit

½ tl kaneeli

1 tl soola

2 tl mett

1 dl õunakuubikuid


Juurde:

2 dl külmutatud vaarikaid

2 sl mett

 

Vahusta munad, kaerapiim ja õli. Sega juurde jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Lisa taignale õunakuubikud. Küpseta pannkoogid võis, serveeri mee ja vaarikatega.


Allikas: Kodutohtri raamat „Tervistavad road“. Raamatu saad tellida siit.

 

 

 

Sarnased artiklid