Klassika | Verine Mary ja tema süütum õde

Ingrid Lepp
Bloody Mary'l on pikk ja väärikas ajalugu. | Shutterstock

Bloody Mary on üks maailma kuulsamaid ja populaarsemaid kokteile. Alkoholivaba ehk Virgin Bloody Mary tehakse ilma viinata, see sobib mekkimiseks nii väiksematele kui ka suurematele põnevate maitsete austajaile.

Esimene Bloody Mary valmis tõenäoliselt 1920ndatel tänu Ameerika baarmenile  Fernand Petiot`le. Töötades Pariisis Harry`s Baris lisas ta originaalretseptile (mis sisaldas tollal vaid viina ja tomatimahla) musta pipart, Tabascot, Worcesteri kastet ja sidrunimahla. Jook sai üleöö sensatsiooniliselt populaarseks!

Bloody Mary/Virgin Mary

(6 cl viina)
tomatimahla
paar tilka Tabascot
paar tilka Worcesteri kastet
sidrunimahla
soola ja pipart
1 sellerivars
jääd

* Pane jää jahutatud klaasi, vala peale (viin ja) tomatimahl.
* Lisa maitse järgi Tabascot, Worcesteri kastet, soola, pipart ja sidrunimahla. Sega hästi läbi ja serveeri koos sellerivarrega.
 

 

Sarnased artiklid