Nuikapsašnitsel
nooremaid nuikapsaid
muna
riivsaia
praadimiseks võid
Serveerimiseks:
riivitud juustu (nt Kolotsi talu kitse- ja lehmapiimajuustu)
Koori noored nuikapsad, pese ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja lase jahtuda.
Jahtunud nuikapsad lõika viiludeks. Kasta lahti klopitud munasse, veereta riivsaias ja prae võis mõlemalt poolt helepruuniks.
Praetud nuikapsaviiludele puista peale riivitud juust.
Nuikapsas ja tomat basiilikuõliga
Neljale
2–3 nuikapsast
2 sl oliiviõli
150 g küpseid kirss- või ploomtomateid
soola
Basiilikuõli:
punt basiilikut
5 sl oliivõli
soola
Koori nuikapsad, lõika hästi õhukesteks viiludeks.
Kuumuta õli suurel praepannil, lisa nuikapsaviilud ühekordse kihina ning prae madalal tulel pehmeks ja kergelt kuldseks. Ära pruunista!
Tõsta nuikapsaviilud soojendatud taldrikutele või vaagnale.
Aseta tomatid pannile, lisa veidi soola ja kuumuta 5–7 minutit, kuni tomatid pehmenevad. Vajuta tomatid lusikaselja või pudrunuiaga katki, et need moodustaksid koos oliiviõliga pannil mõnusa kastme.
Samal ajal nopi basiilikult lehed ja pane kannmikserisse. Lisa oliiviõli ja püreesta ühtlaseks basiilikukastmeks. Vajaduse korral maitsesta soolaga.
Kui „tomatikaste” on valmis, siis tõsta kõik nuikapsaviiludele. Nirista peale basiilikuõli ja serveeri.