Kõrvitsarotolo

Aleksander Ugur
Toomas Tuul

Maitse asi, kas valmistada aiaandidest traditsioonilise roogi või katsetada midagi uut.

Kõrvitsarotolo

1 pudelkõrvits
1 küüslauk
1 pott tüümiani
50 g kitsejuustu
100 g lasanjeplaate
200 g purustatud tomatit
100 ml valget veini
50 g parmesani
20 g rukolat
oliiviõli
soola-pipart

Koori ja haki kõrvits väikesteks tükkideks. Koori küüslauk. Aseta kõrvits ja küüslauk 15–20 minutiks eelsoojendatud ahju 200 °C juurde. Küpseta, kuni kõrvits on täiesti pehme. Võta ahjust välja ja lase sel veidi jahtuda.

Haki pool tüümiani kogusest ning riivi parmesan. Pane kaussi hakitud tüümian, ½ riivitud parmesanist, kõrvits ja küüslauk. Lisa sool-pipar ning pigista käega pudruks.

Aseta lasanjeplaadid kahekaupa keevasse vette ja keeda 3 minutit. Pärast keetmist tõsta need külma vette jahtuma.

Kuivata plaadid õrnalt köögipaberiga ning lõika pikuti pooleks. Aseta 2 poolikut plaati pikuti väikese ülekattega, nii et tekiks üks pikk peenike plaat. Kata ⅔ plaadist kõrvitsamassiga ja aseta väike riba kitsejuustu selle keskele. Keera rulli ja aseta vähese õliga määritud ahjuvormi. Sega vein ja purustatud tomat ning pane saadud segu rullide peale. Aseta vorm 10 minutiks ahju 190 °C juurde. Kasuta grilli funktsiooni.
Serveeri vähese oliiviõli, ülejäänud riivitud parmesani ning rukolaga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid