Kõrvitsaseemnetest ammuta just seda kasulikku mineraali

Mai Maser
Liiga kõrgel temperatuuril röstides kaotavad kõrvitsaseemned oma toiteväärtust. | Shutterstock

Kuidas koorida kõrvitsaseemneid? Mille jaoks nad eriti head on ja kui palju neid päevas süüa tuleks?

Kõrvitsaseemnete koorimiseks puhastage nad ära, võite ka pesta ja köögipaberil kuivatada. Soojendage praeahi 70 kraadini. Asetage seemned ühe kihina ahjuplaadile; soovitatav on panna alla küpsetuspaber. Valage peale umbes üks supilusikatäis oliiviõli ja segage käega hästi läbi. Võib veidi soola peale raputada.

Küpsetage umbes pool tundi. Seemned tõmbuvad kuldpruuniks ja lähevad prõksuga otstest lahti – siis on neid juba kerge avada.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid