Kuidas kasutada toiduõlisid?

Kodutohter
Salatiõli ei sobi praadimiseks suurel kuumusel. | Shutterstock

Toiduvalmistamisel kasutatakse tavaliselt taimeõlisid: rapsi-, päevalille-, oliivi-, kanepiõli. Toiduõli võiks päevas tarbida ainult umbes ühe supilusikatäie.

* Hoia toiduõli pimedas ja jahedas kohas, mitte üle 10 kraadi.

* Praadimiseks võta õli minimaalselt.

* Pärast praadimist puhasta pann õlijääkidest, sest need rääsuvad kiiresti.

* Õli ei ole soovitatav kuumutada üle 180 kraadi ehk kuni suitsema hakkamiseni.

* Teflonkattega panni kasutamisel jälgi, et õli sellel ei kuumeneks üle 200 kraadi ning teflonkate peab olema terve, katki kriipimata.

* Salatiõli ei sobi praadimiseks suurel kuumusel.

Sarnased artiklid