Kuus ohtlikku toidumüüti

Anneli Haugas
Shutterstock

Toidu ja selle ohutusega seotud tõekspidamisi on palju – alates vanaemade tarkustest kuni internetis levivate nõuanneteni. Millised on levinuimad müüdid ja pooltõed, mis toidumaailmas liiguvad?

1. müüt

Mustaks kõrbenud toit on kõhurohi

Tegelikkus: kõrbenud või söestunud toit võib sisaldada kantserogeenseid aineid, näiteks polütsüklilisi aromaatseid süsivesinikke (PAH-id) või akrüülamiidi, mis võivad soodustada vähi teket. Toitu pole tarvis üle küpsetada, sest enamik haigust tekitavaid mikroobe hävinevad, kui toitu kuumutada vähemalt 70-kraadise sisetemperatuurini. Lisaks ei ole toidu tumepruun värvus seotud maitse tugevusega.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid