Lugejate parimad hapukurgiretseptid

kodus.ee
Hapukurgid | Shutterstock

Möödunud hooajal jagasid lugejad retsepte, kuidas valmistada maitsvaid hapukurke. Kurgiaeg oma aias on kätte jõudnud. Nautigem seda mitmekülgselt. 

Pilvi kiirkurgid: panen ~3 - 4 l hapendamisnõusse mustsõstra- ja kirsilehti, lõikan tillivarsi ja -õisikuid, paar-kolm küüslauguküünt, mädarõikalehti, siis laon kenasti puhtaks pestud kurgid (otsad on maha lõigatud) kihiti lehtede ja tilliga. Teen soolvee, kus 1 liitri vee kohta võtan 1,5 sl jämedat soola, 1 sl suhkrut, keedan läbi ja valan kuumalt kurkidele, kogu kupatus vajutise alla ja hakkan järgmisel päeval sööma. 

Merje retsept: 1lvett 2spl meresoola 2küüslauguküünt tilli mustsõstralehti. Hapnevad 4 päeva toasoojas. Kurgid purki. Sama vedelik keema ja kuumalt kurkidele peale. Kaaned peale ja purgid tagurpidi.

Annika retsept: võta 2 l purk lao kurke täis .pane palju küüslauku 5-7 küünt tükkideks, peoga tilli, 3 spl soola. Keev vesi peale ja paksu teki alla hommikuni ning hakka sööma!

Inese retsept: kurgid purki, lisan parajalt tilli,küüslauku, mädarõika seibikesi,lahkelt mustsõstralehti, peale kuum marinaad ja järgmise päeva hommikul: head isu!

Andrese retsept: parajad kurgid purki, mustsõstralehed, rebitud tillivars, küüslaugu küüned, sool, suhkur, sinepiseemned, keedetud vesi.

Sarnased artiklid