95% toidutööstuse gigandi Nestlé hiljutise toitumisharjumuste uuringu Eesti osalejaid märkis, et toitu valmistatakse kodus. Kodune kokkamine on aga lastele eeskuju andmisel ülimalt oluline: Nestlé üks teine uuring, mis vaatles perede ja laste kooskokkamise harjumusi, selgitas välja, et kooskokkamine toob tervislikumad valikud. " Lapsed, kes koos vanematega toitu valmistasid, sõid isukamalt ning parema meelega ka juurvilju, "ütles uuringu juht dr Klazine van der Horst. "Seega võib öelda, et kodune kooskokkamine juhib lapsed tervislike valikuteni."
Saksa turu-uuringute instituudi GfK üleilmne uuring kaks aastat tagasi selgitas aga välja, et keskmiselt tehakse nädalas süüa kuus ja pool tundi. Küsitluses osales 27 000 tarbijat 22 riigist - kõige kirglikumad kokkajad on itaallased, neile järgnevad Lõuna-Aafrika, Indoneesia, Mehhiko ja India. Saksamaal tunnevad kirglikku huvi kokanduse vastu 50- 59 ja 20-29 aastased. Uuring selgitas aga välja, et maailmas ilmutavad suuremat huvi toidutegemise vastu siiski naised: 37% ütlesid end olevat kirgliku kokkaja.
Vaata ka GfK uuringu kokkuvõtet (saksa keeles): kollane tähistab toidutegemisele kuluvaid tunde nädalas, sinine teadmisi ja roheline kirglikku huvi kokkamise vastu!