Maisimanna porgandipirukas

kodus.ee
Porgandipirukas. | Arhiiv

Lihtne mahlakas porgandipirukas.

Vaja läheb:

150 g maisimannat ehk polentat
200 g porgandit
2 keedetud muna
50 g kõva laabijuustu
500 g lehttainast
200 ml kanapuljongit
soola, pipart, õli, võid

1. Riivi porgand. Kuumuta porgand õlis, lisa maisimanna ja hakka pidevaltsegades vähehaaval kanapuljongit lisama, kuni manna muutub pehmeks ja pudrutaoliseks.

2. Lisa peenestatud keedumuna ja riivitud juust. Maitsesta ja tõsta jahtuma.

3. Laota laiali lehttainas. Võid taina õrnalt ka natuke õhemaks rullida, aga väldi kihtide kokkusurumist. Tõsta porgandi-maisimannamass  lehttainale ja vormi pirukas selliseks, nagu soovid. Tee tainale mõned sisselõiked ja pintselda üle sulavõiga (see annab ilusa kuldse jume).

4. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15–20 minutit.

Sarnased artiklid