Mehhiko sinu laual: särtsakad tacod

kodus.ee
Andrei Ozdoba

Siga la Vaca peakoka Simon Derivi tacod.

Tainas

175 g nikstamaliseeritud maisijahu tortiljade valmistamiseks

sool

umbes 265 g sooja vett

Pane jahu kaussi ning sega see koos soolaga läbi. Lisa vähehaaval soe vesi, segades samal ajal ühe käe sõrmedega. Tainas peaks jääma pehme, aga mitte ülearu pehme. Moodusta sellest 30-grammised pallid.

Rulli tainast kergelt või kui sul juhtub olema tortiljapress, mida kasutatakse Mehhikos, siis rulli sellega. Kui aga pole, siis pane pallike kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli seda tainarulliga. Kõige tähtsam on, et tainas jääks võimalikult õhuke (mitte paksem kui paar millimeetrit).

Kui tortilja on lõpuks õige kujuga, tõsta see küpsetuspaberi abil kuumale pannile. Seejärel oota minut või paar ning jälgi, kas taina pinnale tekivad õhumullid. Kui tekivad, siis keera tortilja ümber, korda sama ja ongi valmis. Soovi korral võib tegevust veel korrata. Tee sama ülejäänud tainaga. 

 

Pico de gallo lisand

1 hakitud väike punane sibul

1 tükeldatud jalapeno

2 keskmise suurusega tomatit kuubikuteks hakitult

Mõned hakitud koriandrilehed

1 laimi mahl

Sega kõik kokku ning lisa vajadusel soola

 

Taco kaste

5 tomatit

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 punane tšilli

50 grammi koriandrit

Grilli kõik koostisosad peale koriandri ilma õlita grillil või pannil. Seejärel purusta kõik saumikseriga kuni tekib ühtlane segu, lisa sool ja koriander.

 

Liha

Siin on mitu varianti: 

Grilli skirt steigi tükk ja lõika see õhukesteks viiludeks või 

hauta lamba- või sealiha koos tšilli, sibula, porgandite ja maitsetaimedega kuni liha on pehme.

Nüüd aseta liha tortiljadele, lisa kaste ja Pico de gallo lisand. Head nautimist!

 

Sarnased artiklid