Miks toit panni külge kinni jääb? Nõuanded, mis aitavad seda vältida
kodus.ee
Panni tuleb kasutada ainult toiduvalmistamiseks ja toit eemaldada kohe pärast selle valmistamist. | Shutterstock

Hea pann vajab õiget sissetöötamist ja muidugi ka õiget kasutamist. Siis ei jää toit pannile kinni ning köögitarvik kestab pikka aega. 

Toidu valmistamisel on mängus keemilised protsessid toidu ja metalli vahel. Eriti nakkumisaltid on rohke vesilahustuvate valkude sisaldusega toidud. Proovige näiteks kehvasti hooldatud malmpannil kanafileed või omletti praadida. Mida ebaühtlasem on panni pind (suurem kontakti pindala), seda paremini jääb kinni.

Tuline õli aitab nii keemiliselt kui füüsikaliselt toidu ja panni pinna kontakti vähendada, aga pole kõikvõimas. Igasuguse metallpanni puhul on abiks, kui enne toidu.

Edasi lugemiseks

Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus

Sarnased artiklid