Kuuele
Tainas:
200 g võid
200 g ehk u 4 dl rukkitäisterajahu
60 g e 1 dl nisujahu või speltapüülijahu
85 g e 1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
400 g värskeid või külmutatud mustikaid (u 1 liiter marju)
1 dl tavalist või moosisuhkrut
1 sl kartulitärklist
Serveerimiseks:
vanillikastet või -jäätist
Põhi:
Vahusta suhkur pehme võiga. Sega kuivained omavahel ning lisa võivahule.
Võta umbes ⅔ tainast ning vooderda sellega 23–30 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad (suru tainas vormi).
Ülejäänud tainas jääb kaaneks.
Täidis:
Maitsesta marjad (moosi)suhkruga, sega juurde kartulitärklis. Tõsta tainapõhjale.
Rulli ülejäänud tainas õhukeseks ning kata vorm saadud „kaanega”. Suru servad hoolega kokku.
Küpseta 180–200-kraadises ahjus umbes tund aega, aga kontrolli küpsust juba varem.
Serveeri soojalt või veidi jahtunult külma vanillikastme või -jäätisega.