Millist paprikat kasvatada – söödavat või dekoratiivset? Ettevaatust, mõni sort on mürgine!

Tiina Tammet
Paprika annab toidule värvi, maitset ja särtsu. | Shutterstock

Väikesed kollased, punased ja oranžid tšilli- või ilupaprikakaunad (Capsicum) seostuvad ikka särava energia ja tulivürtsika maitsega.

Tšillikaunad on suurepäraseks kaaslaseks köögis, kus domineerib mõõdukast pisut käredam maitsemeel. Võta kas või väga mõnusalt lihtsad toidud nagu Chilli con carne või spagetid tšilli ja küüslauguga. Maitsev lisand on tšilli ka grillitud banaanidele või šokolaadile.
Maguspaprika on aga kõige tervislikum värskena. Erinevad sordid varieeruvad põrgukibedast kuni mahedani välja, seega on valik mitmekesine nii maitse, vilja kuju kui ka värvi osas.

Edasi lugemiseks

Sarnased artiklid