6 portsjonit
1 part (u 2,5 kg)
2 tl soola
musta pipart
1 sl vedelat mett
Täidis
1 sibul
5 haput õuna
50 g võid
peotäis värskeid salveilehti
0,5 tl soola
musta pipart
Koori ja haki sibulad. Eemalda õuntelt südamed ja lõika õunad tükkideks. Kuumuta hakitud sibulat võis 3-4 minutit, lisa õunatükid ja kuumuta veel 3-4 minutit. Maitsesta salveilehtede, soola ja pipraga. Täidise võib teha valmis eelmisel päeval.
Kuivata part majapidamispaberiga. Võta kõhuõõnest välja rupskid. Torka terava noaga augud naha sisse, siis küpseb nahk krõbedaks. Määri part mee, soola ja pipraga kokku. Tõsta lusikaga täidis kõhuõõnde, vajuta kinni ja kinnita auk hambaorkidega.
Tõsta port ahjupannile, selg ülespoole. Küpseta 20 minutit 200-kraadises ahjus. Alanda temperatuuri 160-kraadini ja küpseta umbes 2 tundi. Kui nahk muutub liiga pruuniks, kata part vahepeal fooliumiga. Küpsetusaega peab arvestama umbes 30 minutit kilogrammi kohta.
Lihamahlaga läbiimbunud õunad on väga maitsvad.