Jagub kaheksale kuni kümnele
600 ml portveini (ruby port, nt Sandemans Invalid) või 300 ml portveini ja 300 ml vett
2 sl želatiinipulbrit või 8 želatiinilehte
2 tl sidrunimahla
100 g peenikest suhkrut
2–3 nelki
1–2 kaneelikoort
Kalla pool portveinist väikesesse potti. Puista peale želatiinipulber või lisa želatiinilehed. Lase pehmeneda.
Lisa sidrunimahl, suhkur, nelk ja kaneel. Kuumuta segu tasasel tulel, ära keema lase! Sega, kuni želatiin on täiesti lahustunud. Siis tõsta pott tulelt.
Kurna puhta kannu sisse, sega juurde ülejäänud portvein. Lase jahtuda.
Kalla jahtunud, aga veel vedel tarretiseleem 700 ml mahutavusega eelnevalt külma veega üle uhutud kausi sisse või külma veega uhutud portsjonvormide sisse. Hoia kuni serveerimiseni jahedas, et želee tarretuks.
Kui serveerid tarretist suures kausis, siis lõika see noaga esmalt tükkideks. Kõrvale paku kaneeliga vahustatud rõõska koort.