Põhi:
4 muna
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl vanillisuhkrut
1 dl nisujahu + vormi
1 dl kartulitärklist
võid vormi määrimiseks
Täidis:
1 želatiinileht
2,5 dl piima
1,5 sl maisitärklist
1,5 sl suhkrut
2 munakollast
2 tl vanillisuhkrut
3 dl vahukoort
250 g külmutatud või värskeid vaarikaid moosiks
2 sl suhkrut
150 g värskeid vaarikaid keedukreemi sisse
250 g rohelist või roosat martsipanimassi
0,5 dl tuhksuhkrut + peale puistamiseks
25 g valget šokolaadi kaunistamiseks, soovi korral
Kata 22–23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri võiga ja puista üle jahuga. Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja sõelu munavahule, sega õrnalt läbi. Vala tainas vormi ja küpseta kooki ahju keskosas 25-30 minutit, kuni keskele torgatud tikk on välja võttes puhas. Kui koogi pind küpseb liialt tumedaks, kata kook fooliumi või küpsetuspaberiga. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Valmista täidis. Pane želatiinileht külma vette likku. Klopi paksu põhjaga kastrulis piim, maisitärklis, suhkrud ja munakollased ühtlaseks. Pane pliidile mõõdukale kuumusele ja kuumuta segades, kuni see pakseneb. Pigista želatiinilehest vesi välja ja lahusta see kuumas piimasegus. Lase jahtuda. Vahusta 1 dl vahukoort ja klopi kreemi hulka. Purusta 250 g vaarikaid pudrunuia või saumikseriga ning sega 2 sl suhkruga.
Lõika koogipõhi horisontaalselt kolmeks osaks. Määri alumisele osale vaarikatoormoos. Aseta peale teine koogipõhja kiht ja määri sellele vanillikreem. Torka kreemisse 150 g värskeid vaarikaid. Tõsta peale viimane biskviidikiht. Kata kook toidukilega ja pane tunniks külmkappi.
Laota lauale küpsetuspaber ja puista sellele kiht tuhksuhkrut. Rulli martsipan paberi peal nii suureks ringiks, et see ulatuks kooki täiesti katma. Vahusta 2 dl koort ja tõsta koogile. Määri õhukeselt ümber tordi äärte, kuid jäta suurem osa koogi keskele kuhja. Tõsta martsipan tainarulli abil ettevaatlikult koogile ning suru ääred tihedalt kinni. Lõika üleliigne martsipan ära ja kui soovid, tee sellest kaunistused.
Lase koogil vähemalt 3 tundi külmas seista. Kui soovid, sulata valge šokolaad kuumaveevannis ja nirista koogile. Sõelu peale tuhksuhkrut.