Retro on moes. Leivamagustoidud pidulaual

kodus.ee
4 retromagustoitu leivast. | Juta Kübarsepp

Leib on meie laual olnud ikka aukohal. Seekord on leib peategelane magustoidus.

Rukkileib õunte ja vaarika desserkastmega

Vaja läheb:

tahket rukkileiba või riivleiba

võid 

õunakompotti või õunapüreed

vaarikaid või vaarika dessertkastet

Vajaduse korral riivi leib, siis prae võis kergelt kuldseks. Pane magustoidukaussi kihiti riivleiba, õunakompotti või -püreed ja vaarikadesserti  või vaarikaid. Söö piima või rõõsa koorega.

 

Taluneiu looriga
 

Vaja läheb:

tahket rukkileiba või riivleiba

võid 

suhkrut

vahukoort

riivitud või hakitud šokolaadi

Vajaduse korral riivi leib, siis prae võis kergelt kuldseks, lõpus lisa ka suhkrut. Jahuta, siis tõsta koos vahukoorega kihiti pokaalidesse. Kõige peale pane vahukoort ning riivitud šokolaadi või kasuta šokolaadi dessertkastet. 

 

Rukkileib hapukoorega

Vaja läheb:

tahket rukkileiba või riivleiba

võid 

suhkrut

kaneeli

30% hapukoort 

murakakompotti või muid marju

Vajaduse korral riivi leib, siis prae võis kergelt kuldseks, lõpus lisa ka suhkrut ja kaneeli. Lase jahtuda. Tõsta magustoidupokaalidesse.

Klopi hapukoor kergelt vahule, siis tõsta riivleivale. Kaunista näiteks murakakompotiga.

 

Leivapudi

Vaja läheb:

tahket rukkileiba (võib olla peenleib)

hapupiima või keefirit

soovi korral suhkrut ja kaneeli

meelepärast moosi

Lõika tahke rukkileib väikesteks kuubikuteks või pudista lihtsalt kaussi. Sega hapupiima või keefiriga, soovi korral maitsesta vähese suhkru ja kaneeliga. Lase veidi seista, siis sega uuesti läbi.

Serveeri meelepärase moosi või dessertkastmega.


Retseptide autor ja toitude valmistaja on Pille Petersoo.
Retroretseptid on inspireeritud Linda Petti 1987. a ilmunud raamatust „Toite tahkest leivast ja saiastˮ.

Sarnased artiklid