Täidetud sibulad

Ruta Rannu
Magus-soolane suutäis. | Shutterstock

Täidise valmistamisel võib lasta fantaasial lennata ja iga kord erinevaid variante nuputada. Tundub uskumatu, et need väikesed vihased mugulad on pärast ahjus küpsetamist hoopis magusa maitsega. Proovige järele!

8 keskmist punast või kollast sibulat
1 tl soola
1 tl musta pipart
1 tl apteegitilli seemneid
3 küüslauguküünt
pihutäis spinatit
5 lambasooles toorvorsti
1 õun
100 g riivitud juustu
praadimiseks õli

 

Koori sibulad ja lõika väike osa kannast maha, et sibulad kenasti püsti püsiksid. Keeda sibulad soolaga maitsestatud ohtras vees poolpehmeks. Kurna ja jahuta. Lõika sibulatel „müts” peast ning õõnesta need lusika abil seest tühjaks.

Täidiseks prae toorvorstid. Haki väljavõetud sibulamass peeneks ning prae koos hakitud küüslaugu ja apteegitilli seemnetega õlis mõni minut. Lisa tükeldatud vorstid ja kuubistatud õun, lase segul veel mõni minut pannil haududa. Keera kuumus maha ja sega juurde hakitud spinat. Maitsesta.

Tõsta jahtunud sibulad ahjuvormi ja jaota täidis pesadesse. Kata vorm fooliumiga ning küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Puista üle riivjuustuga ja kuumuta veel umbes 5 minutit, kuni juust sulab ning hakkab juba kergelt pruunistuma. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid