Sügisene Tallinna restoranide nädal toimub 1.–7. novembrini. Nädalal osaleb 48 suurepärast Tallinna restorani. Ettevõtmise initsiaator on Eesti Restoranide Liit (ERL), üritus sai alguse viis aastat tagasi kahe restoranipidaja algatusest, kes otsustasid, et on viimane aeg tutvustada Tallinna restoranide kõrget taset laiemale avalikkusele.
Restoraninädala eesmärk on tuua toidukultuuri tallinlastele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurieelamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele. Tallinna restoranide tase ja kvaliteet on saanud võrdseks maailma menukate metropolide tasemega (New York, London) ning me võime selle üle uhked olla. Restoranide nädalal tahavad erinevad pealinna söögikohad pakkuda linnaelanikele võimalust seda kõike ise kogeda.
Selleks on restoranide nädala raames reserveeritud rohkem kui 18 000 kohta erakordse hinnaga. Lõuna- ja õhtusööke pakutakse kahes hinnakategoorias: lõunasöök 10 eurot ja õhtusöök 20 eurot ning lõunasöök 15 eurot ja õhtusöök 30 eurot. Söögikorrad pakutakse välja komplektmenüüdena, mis pärinevad restoranide tavapärasest à la carte menüüst ning esindavad iga restorani olemust parimal moel. Toitude valmistamisel kasutatakse suures osas kodumaist toorainet.