Tume Charlotte, milles on mõnusalt ploomipüreed

kodus.ee
Charlotte tort sobib kenasti pidulauale. | Shutterstock

Charlotte torti võib valmistada mitmel moel. Igaühel on omad nõksud ja lemmikviis välja kujunenud. Üks võimalus on siin.  Selle magusroa valmistamiseks tuleb varuda veidi aega.

Rullbiskviit
4 muna
1 ½ dl suhkrut
1 dl kartulijahu
3 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis
2 dl ploomipüreed
1 dl vahukoort
1 sl suhkrut

Vahukooretarretis
5 želatiinilehte
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
5 dl vahukoort
2 tl vanillsuhkrut

Valmista kõigepealt biskviit. Kuumuta ahi 225 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja sõelu munavahu hulka. Sega tainas ettevaatlikult tasaseks.

Laota tainas küpsetuspaberile ning küpseta ahju keskosas  8 minutit. Kummuta põhi suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile. Lase jahtuda.
Määri koogipõhjale mõnus kiht ploomipüreed ja suhkruga maitsestatud vahukoor. Keera biskviit pikemat külge pidi küpsetuspaberi abil rulliks.
Lase rullbiskviidil jahedas taheneda seni, kuni teed valmis kooretarretise.

Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Kalla suhkur ühtlase kihina praepannile. Lase suhkrul ilma segemata sulada, sega siis ja kuumuta ilusaks pruuniks. Võta pann pliidilt ja lisa suhkrule keev vesi. Keeda segu ühtlaseks. Lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed ja lase suhkrusegul jahtuda.
Vahusta koor koos vanillisuhkruga. Kalla jahtunud suhkruleem õhukse joana vahukoore hulka, samal ajal kergelt segades.

Vooderda umbes 1,5 l kauss toidulikega. Lõika rullbiskviit paarisentimeetristeks  viiludeks ning kata nendega kausi põhi ja küljed. Kalla kooretarretis peale. Kata vorm kilega ja lase külmikus vähemalt 3 tundi tarretuda. Kummuta tort taldrikule ja kaunista näiteks marjade või puista peale krõmpsuvat Demerara suhkrut.

Rafineerimata Demerara suhkur. | Tootja/maitsemaailm.ee

Sarnased artiklid