Nüüdisaja menukköögivili – harilik tomat Lycopersicon esculentum – toodi Euroopasse varsti pärast Ameerika avastamist ja algul kasvatati teda ilutaimena. Toiduks hakati tomatit tarvitama kõigepealt Vahemere maades, kuid Eestis tunti teda veel isegi 20. sajandi alguses vähe.
Tänapäeval on tomatisorte sadu ja sadu, üks erilisem kui teine. See, millist neist eelistada, sõltub väga palju maitsest, nii et kõigile leidub midagi meelepärast. Kellele „teist värvi” tomatid tunduvad kuidagi kahtlased, võivad ju jääda truuks klassikalistele punastele ja kollastele, ent ehk võiksid kas või proovida mõnda eksootilisemat. Üldiselt on nii, et kes on juba oma sõrme „võõrastele” sortidele andnud, jätkab katsetamist ning soovib igal kevadel näha veel erilisemaid.
Edasi lugemiseks
Esimene kuu 0.99€, edaspidi 2.99€ kuus