12 tk
Valmistusaeg 50 minutit + 7 tundi külmkapis
Põhi:
180 g digestiivküpsiseid
90 g võid
Vaarikavaht:
300 g külmutatud või värskeid vaarikaid
1,5 dl suhkrut
4 želatiinilehte
150 g kohupiima
1,5 dl vahukoort
Mangovaht:
1 purk (425 g) konserveeritud mangot (või 250 g mangopüreed)
1 dl suhkrut
4 želatiinilehte
3 sl sidrunimahla
150 g kohupiima
1,5 dl vahukoort
Vaarikaželee:
150 g külmutatud või värskeid vaarikaid
2 sl suhkrut
1 želatiinileht
1 sl vett
vaarikaid kaunistuseks
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru lahtikäiva ø 20–22 cm koogivormi põhja.
Vaarikakihi valmistamiseks pane vaarikad ja suhkur kastrulisse, keeda 4–5 minutit või kuni marjad on pehmed. Hõõru läbi sõela, et eemaldada seemned. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Siis pigista hästi kuivaks ja lahusta kuumas vaarikapürees. Lase jahtuda. Hõõru kohupiim pehmeks, sega hulka vaarikapüree ja sega hästi läbi. Lõpuks sega massi hulka vahustatud koor. Kalla vormi ja pane külmkappi üheks tunniks või seniks, kuni kiht on piisavalt tahenenud.
Mangokihi valmistamiseks nõruta mangoviilud ja püreesta saumikseriga. Lisa suhkur ja sega läbi. Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta sidrunimahl. Pigista želatiinilehed hästi kuivaks, lahusta kuumas sidrunimahlas ja sega siis mangopüreega. Hõõru kohupiim pehmeks ning sega hulka mangopüree. Lisa vahustatud koor ja sega või mikserda läbi. Vala vormi. Pane 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi.
Vaarikaželee valmistamiseks pane vaarikad ja suhkur kastrulisse, kuumuta keemiseni ja keeda 2–3 minutit. Hõõru läbi sõela. Pane želatiinileht 5 minutiks külma vette likku. Pigista hästi kuivaks ja sulata kuumas vaarikapürees. Lase jahtuda toatemperatuurini, siis tõsta ühtlase kihina mangopüreele. Lase vähemalt 2–3 tundi tarretuda. Kaunista vaarikatega.