Vürtsisärtsu organismile! Vürtside kasulikud omadused

Mai Maser
Väga olulise tervise toetaja teevad kollajuurest antioksüdandid, eriti ohtralt leidub C-, E- ja K-vitamiini. | Shutterstock

Kui ilm kisub jahedamaks, võiks oma keha ja hinge soojendada vürtsidega. Lisaks tuntud vürtsidele võiks proovida ka midagi uut, näiteks tamarindi, mis  annab organismile kaaliumi, magneesiumi ning rauda, samuti fosforit, kaltsiumi, B-rühma vitamiine ja C-vitamiini.

Vürtsid on aroomikad ained, mida saadakse troopikataimede viljadest, seemnetest, juurtest (kurkum, ingver), pungadest (nelk, kappar) või koorest (kaneel). Eriti hinnatavad on nende maitse, lõhn, värvus ja ka raviomadused. Erinevalt ürtidest, mis on valmistatud taimede rohelistest lehtedest, võib vürtse lisada toidule kohe valmistamise alguses, et saada tugevamat üldmaitset.

Edasi lugemiseks

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid