Vastlakuklid kutsuvad meid ostma juba pikemat aega. Ja see on tore, et seda traditsioonilist magustoitu ei saa me nautida mitte ainult ühel päeval, vaid palju pikemalt. Vanasti söödi vastlakukleid ainult vastlapäeval kui viimast pidutoitu enne kevadist paastu. Jäik paastust kinnipidamine kadus aga pärast reformatsiooni.
Tänapäeval müüakse vastlakukleid paljudes toidu- ja kondiitripoodides jaanuarist kuni lihavõteteni.
Rõõmu teeb ka see, et tervislikkust hindavad inimesed saavad tänapäeval südamerahuga seda pidurooga nautida. Kellele nisutooted ei sobi, võivad proovida Lanthsi tatrajahu-porgandi vastlakukleid.
Lanthsi tatrajahu-porgandi kuklisse on lisatud ka kurkumit, mis annab mõnusa kollase jume ja ülihea meki. Saadaval nii vegan vahukoore kui naturaalse vahukoorega.
Kukli koostis:
tatrajahu
porgandijahu
sidumiseks nisuvalku
taimne vahukoor
Lanthsist saab tellida ka gluteenivabu vastlakukleid, mis pole küll välimuselt nii kohevad, kuid maitselt ei jää traditsioonilistele sugugi alla.
Kuidas maitsesid tatrajahu-porgandi kuklid testijatele? Tagasiside maiasmokkadelt tuli järgmine:
Vastlakukkel on maitselt väga hea. Saia osa mõnusalt pehme ja toredalt kollane. Selle rõõmsa väevi annab kuklile tervislik kurkum.
Kui oleks kuklil naturaalne vahukoor, oleks see veelgi maitsvam suutäis. Aga veganitele on see vastlakukkel täiesti sobilik ja tuleb ka sellele sihtrühmale mõelda.
Kukli sees on kirsimoos, mis annab mõnusa magus-hapuka meki. Taimne vahukoor ei ole magus, mis on hea.
Üldjuhul mulle tatrajahu maitse ei meeldi, kuid siin kukli sees seda maitset tunda ei ole. Meeldib, et saab ka tervislikult vastlapäeva pidada.
Arsenali Keskuses asuv Lantsh on loodud selleks, et pakkuda tervislikumas võtmes igapäevaroogasid. Lähemalt saad infot siit.